Design for Urban Living

Snapshot 22


Posted on October 13th, by David Bjorngaard in Here/There, The Moment. No Comments

An installation at the Victoria & Albert Museum plays with our perception of light and space, using colored acrylic panels and ceramic tile in a color gradient to create a visual passage of compression. Situated in-between the Renaissance galleries displaying drawings and glass, this installation plays gently with the historical concept of line drawing in the form of the cut out shapes, and the literalness of the stained glass windows on display nearby. I think this is very clever, with excellent execution.Matteo Fogale and Laetitia de Allergri design bridge for V&A Museum 3 Matteo Fogale and Laetitia de Allergri design bridge for V&A Museum 2Matteo Fogale and Laetitia de Allergri design bridge for V&A Museum 4 Matteo Fogale and Laetitia de Allergri design bridge for V&A Museum 5 Matteo Fogale and Laetitia de Allergri design bridge for V&A Museum 6Matteo Fogale and Laetitia de Allergri design bridge for V&A Museum 7 Matteo Fogale and Laetitia de Allergri design bridge for V&A Museum 12

The title of the show furthers the Renaissance reference: “The Mise-en-abyme”, which means “into the abyss”, is a representational technique in which a scene is depicted within the scene which is depicted within that scene. The installation was created by London designers Matteo Fogale and Laetitia de Allegri.  The show was installed to coincide with this year’s London Design Festival. Very cool.

David Bjørngaard, October 2015





What do you think?